Αγκαλιάστε έναν σκοπό!

 

Με όχημα το τμήμα διαχείρισης αναγκών, επιδιώκουμε να καλύπτουμε ανάγκες που προκύπτουν είτε στις οικογένειες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, είτε στην ευρύτερη κοινότητα. Με τη στήριξη της κοινότητας για την κοινότητα, με τη συμβολή εθελοντών και δωρητών ιδιωτών και εταιριών, στοχεύουμε στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και στην ενίσχυση όπου υπάρχουν άμεσες ανάγκες.


Τρόφιμα

Ανάμεσα στις δράσεις του “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” είναι και η συλλογή και η αναδιανομή τροφίμων τόσο στα προγράμματα που υλοποιούνται στους χώρους μας, όσο και σε οικογένειες με παιδιά στην ανάπτυξη. Η σημασία αυτής της δράσης ωφελεί πολλές οικογένειες με διαφορετικούς τρόπους. Συγκεντρώνουμε  τρόφιμα μακράς διαρκείας καθώς και δωροεπιταγές σούπερ-μάρκετ για τις οικογένειες, για την κουζίνα των εθελοντών, για τις ομάδες μαγειρικής. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.


Ρούχα, Είδη Σπιτιού, Είδη Υγιεινής, Παιχνίδια, Βιβλία

Το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” δέχεται στο χώρο του καθημερινά ρουχισμό & υποδήματα για όλη την οικογένεια, οικιακά είδη, παιχνίδια, παιδικά βιβλία, καρότσια, προϊόντα ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, σόμπες/αερόθερμα κ.α. Επιπλέον, κατόπιν συνεννόησης και εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες ανάγκες, παραλαμβάνουμε έπιπλα και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές για τον εξοπλισμό νοικοκυριών.


Ιατροφαρμακευτική κάλυψη

Μέσω χρηματοδοτήσεων, καλύπτουμε τη συμμετοχή φαρμάκων και ιατρικών εξετάσεων για παιδιά και γονείς. Κατά περιόδους, καλύπτουμε τις ανάγκες ιατρικού εξοπλισμού χρονίως ιατρικά πασχόντων.


Σχολικές εκδρομές

Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να έχουν μια θετική και ολοκληρωμένη σχολική εμπειρία, προσφέροντάς τους πρόσβαση στις εκδρομές και εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα σχολεία τους. Εμείς θα σας ενημερώσουμε σε ποιες δράσεις συμμετείχαν με την αρωγή σας.


Σάκα γεμάτη για κάθε παιδί!

Κάθε Σεπτέμβριο, τα σχολικά δαιμόνια μπαίνουν σε δράση με στόχο να ξεκινήσουν οι μαθητές την ακαδημαϊκή χρονιά με τα απαραίτητα υλικά εφόδια. Το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” συγκεντρώνει καθημερινά στο χώρο του σάκες, κασετίνες, τετράδια, μαρκαδόρους, μολύβια, στυλό, κόλλες, ψαλίδια, ξύστρες, χάρακες, πακέτα με λευκό χαρτί Α4, κ.α. Επίσης, σε κάθε ενδιαφερόμενο, αναθέτουμε εξατομικευμένες λίστες μαθητών που τους έχουν διαθέσει οι δάσκαλοί τους, για να ντυθεί σχολικό δαιμόνιο και να καλύψει την απαιτούμενη γραφική ύλη.


Στήριξη μαθητών με συγκεκριμένες ανάγκες

Μέσω των δράσεών μας αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά που δυσκολεύονται στο σχολείο, είτε λόγω μαθησιακών δυσκολιών είτε λόγω ψυχοσυναισθηματικών προκλήσεων. Η εξειδικευμένη στήριξη και φροντίδα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκρως βοηθητική και σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητη. Μέσω χρηματικών δωρεών, στηρίζουμε τις οικογένειες των παιδιών που χρήζουν εξειδικευμένων υπηρεσιών μαθησιακής στήριξης ούτως ώστε να μπορούν να απευθυνθούν σε εξειδικευμένα κέντρα.


Λύκειο!

Η ανάγκη στη σημερινή εποχή για ενίσχυση των μαθητών/τριών μέσω των φροντιστηρίων όσον αφορά την προετοιμασία τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις είναι μια πραγματικότητα. Παλιοί μας μαθητές, τα “μεγάλα” πια παιδιά οικογενειών που συνεργαζόμαστε, αλλά και μαθητές και μαθήτριες που γνωρίζουμε στην κοινότητα, έχουν βάλει στόχο να περάσουν στο πανεπιστήμιο, έχουν όνειρα πολλά για το τι θα κάνουνε μετά! Αγκαλιάζουμε αυτόν τον σκοπό και μέσω δωρεών στηρίζουμε τους μαθητές καλύπτοντας τα δίδακτρα φροντιστηρίου στη γειτονιά τους.


Αθλητισμός για όλους

Η πρόσβαση και η συμμετοχή όλων των παιδιών στην άθληση είναι σημαντική για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Τα παιδιά, μέσω του αθλητισμού, κοινωνικοποιούνται και αναπτύσσουν δεξιότητες όπως ομαδικότητα, αλληλεγγύη, καθορισμό στόχων, διαχείριση επιτυχίας, διαχείριση αποτυχίας, αθλούνται, ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του σώματός του, και συμμετέχουν. Το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος”, με τη βοήθεια ιδιωτών και εταιριών, επιδιώκει την κάλυψη συνδρομής σε αθλητικούς συλλόγους για κάθε παιδί, καθώς και την απαραίτητη ένδυσή του.


Ένα δώρο για κάθε παιδί!

Τα ξωτικά του κόσμου ενώνονται κάθε Δεκέμβριο, όπου το “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” προετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα και το καλωσόρισμα του νέου έτους. Κάθε χρόνο, η γιορτή αυτή, με την πρωταρχική της σημασία, αυτή της αγάπης, μας βρίσκει κοντά στις οικογένειες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, κοντά στα παιδιά. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το σάκο του Άγιου Βασίλη και να λάβει το κάθε παιδί ένα δώρο. Το δώρο μπορεί να έχει διάφορες μορφές. Μπορεί να εστιάζει στη γνώση, στην τέχνη, στη διασκέδαση. Η επιλογή εξαρτάται όχι μόνο από το παιδί, αλλά και από εκείνον/εκείνη που το διαλέγει. Η χαρά μοιράζεται μεταξύ αυτών που το δίνουν και εκείνων που το παίρνουν. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.


 

       ΟΜΑΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ           & ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 4 ΕΤΩΝ

για πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ