Μάιος – Τα Νέα μας

Ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις συστάσεις, οι υπηρεσίες του ΕΠΕΚ που αφορούν τόσο τα τμήματα συμβουλευτικής, ψυχολογικής στήριξης, κοινωνικής εργασίας, πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης, καθώς και τα τμήματα εκπαιδευτικών δράσεων, θα συνεχίσουν να προσφέρονται μέσω τηλεργασίας και για το διάστημα του Μαΐου.

Μία μεγάλη και συλλογική προσπάθεια όλων των συνεργατών του ΕΠΕΚ έλαβε χώρα τις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων, ούτως ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες, αλλά και ακόμα πιο σημαντικά, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων να είναι εφικτή και όσο γίνεται πιο ουσιαστική και αποτελεσματική μέσω της τηλεργασίας.

Το τμήμα διαχείρισης αναγκών, μέσω κατ οίκων παραδόσεων ανέλαβε την υλική στήριξη οικογενειών με άμεση ανάγκη σε τρόφιμα, φάρμακα και εκπαιδευτικό υλικό.

H συμβουλευτική, η ψυχολογική στήριξη αλλά και η ενισχυτική διδασκαλία συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιλέγοντας το μέσο επικοινωνίας που εξυπηρετεί καλύτερα την κάθε οικογένεια, λαμβάνοντας δηλαδή υπόψη τόσο τις ανάγκες αλλά και τα “χαρακτηριστικά” (τεχνολογικές παροχές, χώροι, άτομα) του κάθε σπιτικού.

Βρισκόμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στις οικογένειες με τις οποίες είχαμε συνεργασία, χωρίς τη φυσική παρουσία, τηρώντας τις συστάσεις της πολιτείας και μεριμνώντας όσο γίνεται, για την ασφάλεια όλων.

Έκτακτες παραπομπές και νέες συνεργασίες είναι δυνατές, αξιολογώντας το αίτημα και τις δυνατότητές μας να στηρίξουμε.

Παρότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που καταφέραμε να λειτουργούμε “από μακριά”  δεν θα κρύψουμε το πόσο μας λείπει το “από κοντά”.

Όντας ένας φορέας που λειτουργεί βασισμένος στην ανθρώπινη επαφή, τη χειραψία, τη βλεμματική γνωριμία, ουσιαστικές στιγμές στις επαγγελματικές και ανθρώπινες συνεργασίες,  οι προκλήσεις που παρουσιάστηκαν με τη νέα αυτή συνθήκη της απόστασης είναι αρκετές.

Ευχόμενοι λοιπόν το “αύριο” να μας βρει και πάλι “κοντά”, ίσως μειώνοντας όσα νομίζουμε πως μας χωρίζουν και με το βλέμμα στα τόσα που τελικά μας ενώνουν. Η φυσική απόσταση που πρέπει να τηρούμε τούτη την εποχή να μην μας φέρνει σε απόσταση από τα δικαιώματα, την ισότητα και την ελευθερία. Για όλους.

Όλη η ομάδα του ΕΠΕΚ είναι διαθέσιμη, είτε τηλεφωνικά (210 – 8838512) είτε μέσω email (info@paidi-kosmos.gr).

Ρόζα-Λίζα Λυκουρέζου
Εκ μέρους του ΔΣ του “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος”

(Ο ψυχολόγος Άρθουρ Άρον είχε τεκμηριώσει πώς αν δύο άνθρωποι κοιτάζονται στα μάτια για 4 λεπτά έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Το πείραμα εφαρμόστηκε μεταξύ προσφύγων και Ευρωπαίων πολιτών και το αποτέλεσμα ήταν βαθιά… ανθρώπινο).
Look Beyond Borders – 4 minutes experiment

Διαβάστε τα νέα μας – ΜΑΪΟΣ 2020

Read our news – MAY 2020