ένα παιδί, ένας κόσμος
αστική μη κερδοσκοπική εταιρία
Ρεθύμνου 10, 106 82 Αθήνα
Τ. 210-88.38.512
Φ. 210-88.38.519
info@paidi-kosmos.gr
Δημιουργικά Εργαστήρια 2017-2018 Εκτύπωση E-mail

 

afisa1

Δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια κυρίως για παιδιά Δημοτικού από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «ένα παιδί, ένας κόσμος» στο κέντρο της Αθήνας.

Για 5η συνεχή χρονιά, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «ένα παιδί, ένας κόσμος» στα Εξάρχεια, πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, από έμπειρους και γεμάτους κέφι επαγγελματίες. Τα εργαστήρια απευθύνονται κυρίως σε παιδιά δημοτικού που διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας.

Κύριοι στόχοι των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του φορέα είναι η υποστήριξη των μαθητών στο ταξίδι της γνώσης και της δημιουργίας, η πρόσβασή τους σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες και η άντληση ευχαρίστησης μέσα από αυτή τη διαδικασία. Τα δημιουργικά εργαστήρια αποσκοπούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της εφευρετικότητας, της κριτικής σκέψης, της φαντασίας και της αυτοπεποίθησης του κάθε παιδιού μέσα από την ενασχόλησή του με τις τέχνες.

Μουσικό εργαστήρι

Μέσα από αυτό το εργαστήρι μουσικής, ερχόμαστε σε επαφή με νότες, ρυθμούς, μουσικά όργανα και μουσικοσυνθέτες. Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε το πεντάγραμμο, να εκτελούμε ρυθμούς με μικρά κρουστά όργανα αλλά και τις πρώτες μας αρμονίες στο ηλεκτρονικό πιάνο-αρμόνιο. Με τη χρήση μουσικής τεχνολογίας, γνωρίζουμε τις δυνατότητες της φωνής μας και παίζουμε με το τονικό ύψος. Στο κλίμα μιας μουσικής ομάδας, μιας χορωδίας ή μιας ορχήστρας, νιώθουμε όπως νιώθει ένας μουσικός, εκτελεστής, συνθέτης ή μαέστρος.

Θεατρικό εργαστήρι

Μέσα από ρόλους και ιστορίες, μέσα από απορίες και δοκιμές, πειραματιζόμαστε στους διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, ανακαλύπτουμε, γινόμαστε ομάδα, γεμίζουμε αυτοπεποίθηση και δημιουργούμε χαρακτήρες. Αυτοσχεδιάζουμε πάνω σε φανταστικές ή πραγματικές καταστάσεις και «σκετσάρουμε» ιστορίες της καθημερινότητας, αστείες και σοβαρές.

Εικαστικό Εργαστήρι

Με οδηγό τα υλικά, την παρατήρηση και τη δημιουργικότητα, γνωρίζουμε τις διάφορες τεχνοτροπίες ζωγραφικής και ερχόμαστε σε επαφή με μεγάλους ζωγράφους και τελικά με τη φαντασία μπαίνουμε στον κόσμο της ζωγραφικής και των κατασκευών.

Μικροί Ερευνητές (θεματικό εργαστήρι)

Επιλέγοντας το θέμα του ενδιαφέροντός μας, βρίσκουμε τους τρόπους να το παρατηρήσουμε, να το ερευνήσουμε, να το κατανοήσουμε και τέλος να το κατακτήσουμε και να το αναπαραστήσουμε. Το διάστημα, η γεωγραφία, η μόδα, οι μύθοι και άλλα, παίρνουν σάρκα και οστά στη θεωρία και στην πράξη. Μαθαίνουμε, πειραματιζόμαστε και δημιουργούμε.

Εργαστήρι Κινηματογράφου

Μέσω τις προβολής ταινιών μικρού ή μεγάλου μήκους, video και αποσπασμάτων που η ομάδα θα διαλέξει, συζητάμε, αναλύουμε, βάζουμε κάτω τί θα αλλάζαμε, τί θα προσθέταμε, τί θα αφαιρούσαμε. Η κριτική σκέψη αναπτύσσεται, οι συμμετέχοντες γίνονται ομάδα και δημιουργούν, γιατί όχι, το δικό τους υλικό. *Το εργαστήρι υλοποιείται μέσω ερευνητικού προγράμματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Παίζοντας με τις ιστορίες (λογοτεχνικό εργαστήρι)

Μέσω της χρήσης των ιστοριών και των παραμυθιών, της αφήγησης και της αναπαράστασης, αναπτύσσουμε την αναγνωστική ευχέρεια, τη φαντασία, το λεξιλόγιο, την αυτοπεποίθηση και τις γλωσσικές δεξιότητες. Ένα εργαστήρι πολυαισθητηριακό, ψυχαγωγικό και άκρως δημιουργικό. Ιδανικό για τους μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια, επικοινωνήστε με το «ένα παιδί, ένας κόσμος»,

τηλ. 210-8838512, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .